Accessoires is een synoniem wat veel betekenissen heeft. Het kan bijvoorbeeld een accessoires in huis zijn zoals een lamp, kussen en etc. maar een Accessoires kan ook iets zijn wat je draagt. Eigelijk wil ik dat je het woord groots interpreteert.
Nadat ik hoorde over mensen met nyctofobie, de angst voor het donker, begon ik na te denken over hoe licht hen zou kunnen geruststellen. Ik wilde iets creëren dat altijd bij hen kon zijn, zonder afhankelijk te zijn van grote lampen of apparaten. Een ring leek perfect: klein, draagbaar en persoonlijk. Het idee om een altijd lichtgevende ring te maken, ontstond vanuit de gedachte dat zoiets niet alleen praktisch is, maar ook troost kan bieden in donkere momenten. Het was mijn manier om een stukje licht en veiligheid dichterbij te brengen.
De ring moet voldoende ruimte bieden voor de batterij en het LED-systeem. Dit betekent dat de dikte minimaal ongeveer 5-7 mm moet zijn. Voor kleinere batterijen kan de ring iets dunner zijn, maar dan gaat de batterij minder lang mee. De hoogte van de ring hangt af van de grootte van de batterij en de LED-setup. Een hoogte van 2-4 mm bovenop de standaard ringhoogte is waarschijnlijk voldoende voor de LED-componenten. Een bredere ring, ongeveer 6-8 mm, kan helpen om alles netjes in de behuizing te verwerken zonder dat het te zwaar aanvoelt. Er bestaan ultradunne, flexibele batterijen die speciaal zijn ontworpen voor wearables zoals ringen of kleine gadgets. Deze kunnen in de ring gebogen worden. Als je een LED-strip gebruikt, is het waarschijnlijk een flexibele nano-LED-strip, omdat deze klein genoeg zijn voor een ringontwerp. De ring kan worden opgeladen via een draadloos oplaadstation.
Voor dit ontwerp heb ik een unieke print gecreëerd voor een T-shirt. Het design combineert persoonlijke elementen, zoals een subtiele verwijzing naar mijn naam, met mijn passie voor architectuur. Het ontwerp is opgebouwd rond grote, gespiegelde letters ‘P’, die centraal staan op de rugzijde van het shirt. De strakke lijnen en geometrische opzet van het ontwerp roepen associaties op met bouwtekeningen en architecturale structuren, wat een directe link legt naar mijn interesse en achtergrond in de architectuur. Het gebruik van zwart-witte contrasten benadrukt de grafische kwaliteit van het ontwerp en zorgt voor een tijdloze uitstraling. Dit maakt het T-shirt niet alleen een mode-item, maar ook een statement dat design en persoonlijkheid samenbrengt.
Dit vertegenwoordigt een uitzettende schijf. Bij het naar rechts of links draaien van schijf d wordt een soortgelijke beweging uitgeoefend op wiel c, dat door middel van gebogen sleuven daarin de noppen die aan de armen van de katrol zijn bevestigd naar buiten of naar binnen duwt, waardoor de afmeting wordt vergroot of verkleind. van de schijf.
Een zelf ontworpen lamp gebaseerd op het werk van rem koolhaas. Dat was de zin waarmee ik begon met het ontwerpen van deze lamp. Hierbij heb ik gekeken naar zijn ontwerp en bouw technieken. Deze punten zijn verwerkt in de lamp.
Bij het ontwerpen van deze lamp heb ik gekeken naar zijn stijl, ontwerp en bouw technieken hierbij kwam ik er achter dat als hij een gebouw ontwerpt het skelet als eert gemaakt wordt hier wordt dan letterlijk de ramen boven op geplaatst dit wilden ik ook toe passen door eerst een skelet te maken en daar dan gewoon glas achter plaatsen zodat het skelet zichtbaar blijft ik heb gekozen voor vierkanten ruiten omdat de meeste gebouwen die hij ontworpen heeft deze form terug laat komen. In Nederland word zijn bouwstijl gezien als postmodernistisch stijl. Bij mijn eerste versie heb ik gebruik gemaakt van een led strip die ik kris kras door de lamp liet gaan. Dit heb ik later vervangen voor een led lamp die in het midden zit.
Remment Lucas Koolhaas geboren in Rotterdam, 17 november 1944 is een Nederlandse architect. Rem Koolhaas richtte in 1975 samen met Elia en Zoe Zenghelis en Madelon Vriesendorp het Office for Metropolitan Architecture op. Nadat hij als journalist en scenarioschrijver had gewerkt voordat hij architect werd, studeerde Koolhaas af aan de Architectural Association in Londen. In 1995 vatte zijn boek S,M,L,XL het werk van OMA samen en legde verbanden tussen de hedendaagse samenleving en architectuur. Hij biedt een werkelijk uniek perspectief dat zich richt op veranderende stedelijke omstandigheden over de hele wereld en de rol van detailhandel en consumptie in de hedendaagse samenleving.
Voor Intratuin hebben wij als groepje een bloembak/ regen ton ontworpen die water zuivert voor om je tuin te sproeien met gezuiverd water van de hemel door dit te doen verspil je geen water.
In de plantenbak zou volgens onze berekeningen ongeveer zo’n 80 liter aan water kunnen. Wij hebben geprobeerd deze doorsnede zo technisch mogelijk uit te werken, maar we weten niet of het ook echt zo zou werken aangezien wij dit niet hebben kunnen testen. Wij zijn er zo in ieder geval al heel tevreden mee. Wij hebben hier ook werktekeningen van gemaakt en die hebben wij in ons onderzoek boek. Als laatste hebben wij voor dit ontwerp een 3D printsel gemaakt.
Voor dit project hebben we onderzocht welke planten gebruikt kunnen worden voor het zuiveren van water. Er zijn een aantal planten die al worden gebruikt bij het zuiveren van water. Dat zijn de volgende planten: de Grote Lisdodde, de Mattenbies, Riet en de Gele Lis. Daar hebben we naar gekeken en uitgezocht welke planten het meest geschikt zouden zijn voor onze plantenbak. De planten die ik net heb genoemd zorgen het hele jaar door voor zuurstoftoevoer naar de bacteriën die het water zuiveren.